cafenea de arhitectura si design

Locuinta pe lot ingust

lot ingust4

Proiect realizat de echipa noastra in Constanta

Una din tendintele arhitecturale cel mai des intalnite in ultimii ani in materie de case, este locuinta pe lot ingust. Cresterea densitatii in apropierea marilor orase (capitala in special) a determinat lotizari in urma carora au rezultat terenuri inguste, cu o latime ce variaza intre 8 si 12, 13 metri si lungimi mai mari, de 25-50m, uneori chiar mai mult.

Din acest motiv, cel putin 50% dintre clientii nostri solicita un astfel de proiect. Asadar, care sunt particularitatile acestui tip de locuinta si cum poate arata ea?

Proiect concept

Proiect concept

Forma dreptunghiulara alungita a terenului impune in principiu o casa mai lunga si mai ingusta, luand in considerare si retragerile fata de limitele de proprietate pe care le impune in general primaria. Functiunile se organizeaza de preferat pe mai multe niveluri, in functie si de cerintele fiecarui beneficiar in parte. De obicei, parterul este alocat spatiilor de zi – living, dining, bucatarie, plus spatiile anexe – vestibul, scara, grup sanitar, depozitare, camera tehnica, iar etajul, spatiilor de noapte – dormitoare si grupurile sanitare+dressing-urile aferente.

Proiect realizat de echipa noastra in Constanta

Proiect realizat de echipa noastra in Constanta

Latimea limitata in care trebuie sa ne incadram cu casa, de cele mai multe ori, nu permite o volumetrie prea „jucata”, motiv pentru care aspectull exterior placut trebuie obtinut prin alternari de materiale sau alte decoratiuni exterioare, mici console sau balcoane, care sa evite monotonia unei volumetrii altfel prea simple.

proiect realizat de echipa noastra in Pantelimon, jud. Ilfov

proiect realizat de echipa noastra in Pantelimon, jud. Ilfov

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s