cafenea de arhitectura si design

Amenajare open-space pentru o locuinta de lux

Amenajarea locuintei contribuie foarte mult la starea de bine si confortul proprietarilor. Din acest motiv, consideram ca este esential sa gasim un echilibru intre dorintele beneficiarului si armonizarea stilului adoptat in amenajare.

De aceasta data, echipa noastra a fost solicitata pentru amenajarea unui open-space si a bucatariei, pentru o locuinta de lux, cu o suprafata construita foarte generoasa. Zona amenajata de noi, in suprafata de aproximativ 100mp, reprezinta zona de living, dining si bucatarie pentru o familie tanara.

ama2                                                             Imagini living propus

Conceptul de la care a plecat ideea de amenajare, a fost „multi-spatialitatea”. Astfel, atat datorita spatiului generos, cat si nevoilor beneficiarului, am creat o impartire zonala a spatiului. Exista, prin urmare, zona de dining, care corespunde cu bucataria, zona de sitting cu canapea si TV, zona de lectura, cu multa lumina si spatiu confortabil de citit, zona de discutii la masa rotunda si zona de meditare. Designul plafonului vine in sprijinul conceptului, definind mai bine aceste zone. De asemenea, designul pardoselii contribuie la aceste „delimitari”.Accesul din bucatarie catre dining se face prin usi glisante din sticla, iar peretele dinspre zona de discutii a fost conceput cu nise inchise cu geam tip oglinda, pentru a facilita vederea din bucatarie catre living (si patrunderea luminii suplimentare) fara ca din living sa se vada ce se intampla in bucatarie.

ama1                                              Imagini bucatarie si loc de sitting propuse

Culorile pentru care am optat sunt culori pastelate, care ” inspira” si indeamna la relaxare in acelasi timp. Mobilierul deschis la culoare vine sa intregeasca armonia spatiului interior, fara a contrasta cu restul. Formele rotunde pun in valoare forma semi-circulara a unei parti din incaperea amenajata. Totodata, acestea „imblanzesc” spatiul, oferind o nota in plus de intimitate.

Finisajele alese sunt in conformitate cu trendurile actuale in materie de design : pardoseala din rasina epoxidica, tavanul din gips-carton combinat cu barisol, tapet cu imprimeuri moderne, mobilier din mdf vopsit, precum si unele piese de design, care dau „valoare” spatiului ( canapea de lectura Artifort, fotolii pentru masa rotunda Artifort, etc.).

Rezultatul propunerii noastre este in conformitate cu dorintele proprietarilor si ideile noastre deopotriva. Astfel, putem spune ca amenajarea este una de succes, ce garanteaza pentru confort si buna-dispozitie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s